Şekerci Cafer Erol
insanların ağızlarını tatlandırmaya 1807 yılında başlamıştır. O günden bu güne
Osmanlı tatlarının çeşitli ürünlerini kalite ve lezzetini artırarak insanlara
sunmaya devam etmiştir. Merkezini 1945 yılında beşinci kuşak torunlarından
Cafer Erol ile birlikte Kadiköy’de
kurmuştur. Akide şekerinden lokuma,
sütlü hamurlu tatlılara ve hatta reçellere kadar bir çok lezzetli ürün çeşidi
bulunmaktadır. Yıllar içerisinde hem tarihi dokusunu korumuş hemde günümüze
uyarlanmış lezzetleriyle düğünlerde mevlütlerde bayramlarda insanların
ağızlarını tatlandırmaya devam etmektedir.
Şekerci Cafer Erol’a
girdiğinizde başınız döner ve nereye başınızı çevirseniz gökkuşağının her
renginden şekerler lokumlar ağızda eriyen helvalar tatlı ve acının uyumu badem
ezmeleri...
Tabiri caizse bir
anda çocuklaşıp bütün şekerlemelerden yemek istersiniz.Ürünlerin kalitesi ve tazeliği
konusunda kendilerine oldukça güvenirler ve yıllardır ayakta durabilmelerinin
sırrı buradadır zaten.
Dükkandan içeri
girdiğiniz anda ikramlar başlar ve siz daha istediğiniz ürünü almadan tatlıya
doymuş olursunuz. O güzel şekerlemelerin birde kendileri kadar güzel paketleri
vardır. Yaldızlı kadife bakır kutularda nostaljik ambalajlarda ürünlerin
albenisi daha da bir artar. Benim favorilerim arasında güllü lokum fıstıklı
lokum ve dışı renkli çıtır kaplamalı içi çikolatalı bademli drajeler bulunmakta.
Özellikle güllü
lokum insanı kendine getiriyor gül ve karanfil uyumu ağzınızda adeta dans
ediyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder