4 Mayıs 2013 Cumartesi

Şekerci Cafer Erol


Şekerci Cafer Erol insanların ağızlarını tatlandırmaya 1807 yılında başlamıştır. O günden bu güne Osmanlı tatlarının çeşitli ürünlerini kalite ve lezzetini artırarak insanlara sunmaya devam etmiştir. Merkezini 1945 yılında beşinci kuşak torunlarından Cafer Erol ile  birlikte Kadiköy’de kurmuştur. Akide şekerinden lokuma, sütlü hamurlu tatlılara ve hatta reçellere kadar bir çok lezzetli ürün çeşidi bulunmaktadır. Yıllar içerisinde hem tarihi dokusunu korumuş hemde günümüze uyarlanmış lezzetleriyle düğünlerde mevlütlerde bayramlarda insanların ağızlarını tatlandırmaya devam etmektedir.

Şekerci Cafer Erol’a girdiğinizde başınız döner ve nereye başınızı çevirseniz gökkuşağının her renginden şekerler lokumlar ağızda eriyen helvalar tatlı ve acının uyumu badem ezmeleri...

Tabiri caizse bir anda çocuklaşıp bütün şekerlemelerden yemek istersiniz.Ürünlerin kalitesi ve tazeliği konusunda kendilerine oldukça güvenirler ve yıllardır ayakta durabilmelerinin sırrı buradadır zaten.

Dükkandan içeri girdiğiniz anda ikramlar başlar ve siz daha istediğiniz ürünü almadan tatlıya doymuş olursunuz. O güzel şekerlemelerin birde kendileri kadar güzel paketleri vardır. Yaldızlı kadife bakır kutularda nostaljik ambalajlarda ürünlerin albenisi daha da bir artar. Benim favorilerim arasında güllü lokum fıstıklı lokum ve dışı renkli çıtır kaplamalı içi çikolatalı bademli drajeler bulunmakta.

Özellikle güllü lokum insanı kendine getiriyor gül ve karanfil uyumu ağzınızda adeta dans ediyor.



Sizlerde Cafer Erola gidip hem kendi kültürümüz olan tatlardan yiyip hemde sevdiklerinize de bir paket lokum alıp onların gönlünü hoş edebilirsiniz. Bakalım bu tatların arasından sizin ve sevdiklerinizin favorisi hangisi olacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder